Vad är en kilowattimme (kWh)?

En kilowattimme (kWh) är så många watt någonting förbrukar under en timme. Man brukar prata om kilowattimmar när man beräknar energiåtgång för hus, eller jämför elavtal.

Benämningen kilowattimme är något som elbranschen länge klamrat sig fast vid, trots att ingen konsument gillar att jämföra priset på detta vis. Anledningen är att det är ganska enkelt att lära sig VAD en kilowattimme är, men inte HUR MYCKET den räcker till.

Om du vill sänka elförbrukningen i ditt hus är det till exempel ingen jättebra idé att börja slå av lampor, eftersom det ger så lite påverkan på förbrukningen. Att istället ta lite kortare duschar kommer att ge resultat direkt!

Men tillbaka till begreppet kilowattimme. E.ON har sammanställt en lista på vanliga hushållsmaskiner och hur länge en kWh räcker i dem. Med den listan kan du enkelt se vad det faktiskt är så gör av med energi, och vad som kan vara idé att spara in på.

Se listan här: http://www.eon.se/privatkund/Energieffektivisering/energiradgivning/Sa-paverkas-din-elforbrukning/Sa-lange-racker-1kWh/